RAGDOLL KEDİSİ

 




    Ragdoll cinsi kediler aslında oldukça gizemli bir tarihe sahiplerdir. Yıllardır süre gelen farklı hikâyelerin uzun uzadıya aktarılması sonucunda ortaya kesin bir tarihçesi ne yazık ki çıkmamıştır. Ancak, Ragdoll cinsinin ilk olarak 1960’lı yıllarda California’da vefat etmiş olan Ann Baker isimli biri tarafından geliştirildiği bilinmektedir.


    İpeksi dokudaki tüyleri ve merakla bakan renkli gözleri ile ilk bakışta sizi kendine hayran bırakacak olan Ragdoll’lar, estetik görünümü ile evlat edinmek isteyeceğiniz popüler bir cins kedidir. Bir Ragdoll kedisini görüp de etkilenmemek mümkün değil. Çünkü gerek parlayan tüyleri gerekse ışıl ışıl gözleri ile Ragdoll kedileri daha ilk bakışta tüm dikkatleri üzerine çekebilen bir türdür.





    Ragdoll kedileri hem kişilik hem de görünüş olarak diğer tüm kedilerden ayrışan türden canlılardır. Fakat çoğu kedi gibi fazla bir karakter özelliği ne yazık ki bulunmuyor. Duygu durum olarak oldukça dengeli bir evcil hayvan olan Ragdoll kedileri, yüksek bir zekâ seviyesine sahiptirler. Çok zarif bir şekilde hareket edebilen bu kediler, genellikle 3 yaşına ulaştığı zaman tam olgunluğuna da erişmiş olurlar. Ragdoll türü kediler çok cana yakındırlar. Bu cana yakınlıkları sayesinde de sahipleri ile oldukça iyi anlaşırlar. Açıkçası en ideal evcil kedi kategorisine sokabileceğimiz Ragdoll kedileri, yer yer çok munzur ama tatlılıklarından ödün vermeyen kediler olmaktadırlar.

    Sahiplerine fazlaca sadık olan Ragdoll kedileri, onlara çok çabuk alışır ve kopması gerektiği zaman da bir hayli zorlanırlar. Yanınıza size arkadaş olması için bir evcil hayvan arıyorsanız tercihinizi Ragdoll cinsi kedilerden yana yapabilirsiniz. Çünkü size olan bağlılığını her daim hissedecek ve yalnız kaldığınız anlarda bile bunu hissederek dizinizin dibinden asla ayrılmayacaktır.




    Ragdoll’lar ayrıca sahiplerine çok kolay uyum sağlayan birer kedidirler. Günlük rutininize dışarıdan hemen dâhil olacak olan Ragdoll’lar siz ne yaparsanız yapın gün içerisinde onu takip edeceklerdir. Ayrıca sahiplerinin duygu durumunu çok kısa sürede algılayabilen Ragdoll cinsi kediler eğer sahiplerini üzgün görürse ne yapıp ne edip onları güldürmeyi başaracak muziplikler yapacaktırlar. İşten yorgun argın geldiğiniz günlerde yanınıza kıvrılarak size masaj bile yapacak olan Ragdoll’lar, eğer sarılarak uyumayı seviyorsanız ideal bir uyku arkadaşı da olacaktır. Eve geldiğinizde sizi büyük ve sevgi dolu bir miyavlama ile karşılamasını istiyorsanız mutlaka bir Ragdoll cinsi kedi sahiplenmeniz gerekiyor. Mutsuz ya da enerjisiz geldiğiniz her gün, bütün huzursuzluklarınızı kapının girişinde bırakacaksınızdır. Çünkü Ragdoll’unuz bu bu negatif enerjiyi içeriye almanıza izin vermeyecektir.

    Aslında bu kediler için tam bir “dostluk abidesi” tanımlamasını yapsak abartmış olmayız. O kadar cana yakın ve sevgi dolu kedilerdir ki, evdeki tüm fertler ile inanılmaz derecede iyi anlaşır. Herkesle ve her canlı ile kolayca arkadaşlık kurabilen Ragdoll’lar çocuklarla da çok iyi anlaşır. Bazı köpekli aileler eve kedi almaktan çekinebilirler. Fakat Ragdoll’lar ile bu mümkün. Köpekler ile oldukça iyi anlaşabilen bu kediler yabancılara karşı da çok dengesiz değillerdir.




    Sosyal ve sevecen bir yapıya sahip olmasına rağmen enerjileri fazla olmayan Ragdoll kedileri, sizinle oyun oynamak için fazla can atmazlar. Genellikle uzanmayı, sarılmayı ve yanınızda oturmayı seven bu kedileri daha aktif hale getirmek tamamen sahiplerinin elindedir. Oyuncu olmaları bir yana, daha aktif bir hayat için size ihtiyaç duyan Ragdoll kedileri oldukça narindir. Diğer kediler gibi acı eşiği fazlasıyla yüksektir. Bu yüzden eğer yanlışlıkla kuyruğuna basarsanız, sinirlenmenin yanı sıra canı da çok yanacaktır.

    Ragdoll cinsi kedilerin vücutları oldukça uzun, geniş ve sağlamdır. Dokunduğunuz zaman hissedebileceğiniz kalın kemikleri ile sağlam bir iskelet yapısına sahiptir. Göğüs kısmı ve vücudu dikdörtgen şeklini andırabilmektedir. Fakat omuzları ve arka vücudu birbiri ile eşit büyüklüktedir. Vücudu kendisini salmış değil tam aksine sıkıdır. Ellediğinizde kasları bile hissedebileceğiniz bu güçlü vücuda sahip Ragdoll cinsinin midesinde küçük bir ovallik bulunmaktadır fakat bu da oldukça normal kabul edilebilir bir şeydir. Dişi Ragdoll kedileri erkeklere oranla çok daha küçük vücutlu olabilirler. Fakat yaşı ilerledikçe Ragdoll’lar gelişmek için en uygun fırsatı bulurlar.

    Ragdoll cinsi bir kedi aldığınız zaman etkileneceğiniz ilk husus tamamıyla gözleri olacaktır. Gözlerine direkt olarak odaklanacağınız bu kedinin göz rengi de belki dışarıda hiçbir zaman rastlamadığınız bir renktedir. Cam gibi gözler ve mercan mavisi bir renge sahip dikkat çekici bakışlar, bir Ragdoll’u havalı gösteren ufak detaylardan sadece bir tanesidir. Eve ilk geldiğinde merakla her yeri tarayacak olan o minik mavi meraklı gözler, birbirine eşit uzaklıkta olup çok keskin görebilmektedirler.

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder