ANKARA KEDİSİ





    Ankara kedisi dünyanın adeta dört bir yanından kabul gören ve evcil hayvan arayışı içerisinde olanların hem çok fazla ilgi duyduğu hem de en sevdikleri kedilerden bir tanesidir. Bir Türk kedisi olan Ankara kedilerinin kökeni Anadolu’dan gelmektedir. Çok uzun tüylü bir kedi ırkıdır ve uzun tüylü kedilerin atası olarak da bilinmektedir.
 
    Eğer oyuncu, hareketli bir kedi arayışı içerisindeyseniz ve evinizde sürekli gezinen minik bir canlı görmeyi istiyorsanız seçiminizi Ankara kedisinden yana rahatlıkla yapabilirsiniz.

    Ankara kedileri belki de dünya üzerinde görebileceğiniz en zeki hayvanlardan bir tanesidir. Özellikle de bu zeki karakterleri ile sahibinde büyük bir zevk uyandıran Ankara kedileri bir o kadar da sahibine bağlı türlerden biridir. Özellikle de bir kedinin kişilik özelliklerinde bağlılık unsuru kedi sahiplenmek isteyen kişiler için çok büyük bir önem arz etmektedir. Sadakat ve uzun süreli bir beraberlik söz konusu olduğu için bir kedide bulabileceğiniz bütün güzel özellikler adeta Ankara kedisinde toplanmıştır diyebiliriz.





    Sahipleriyle derinden bir bağ kuran Ankara kedileri onlarla çok hızlı bir şekilde etkileşime geçebilirler. Fakat bu etkileşime alışan Ankara kedileri gün gelir sahiplerine, kendi işlerine vakit ayırmayacakları duruma bile girmelerine neden olabilir. Eğer bir işle ilgileniyorsanız ve bu işin içerisinde Ankara kedisi yoksa o anda huysuzlanma belirtilerine rastlayabilirsiniz. Buradan da sahibiyle aslında nasıl tamamen bağ kurduğunu anlamak mümkündür.

    Konuşmayı fazlasıyla seven Ankara kedileri için en güzel muhabbet arkadaşı siz olacaksınız. Sizinle belki de her dakika muhabbet ederek kendisini kabul ettirmeye çalışacak olan Ankara kedileri diğer akrabası olan kedilerle kıyaslandığı zaman çok iyi huylu bir kedi olarak karşımıza çıkmaktadır. Zekâsı ve zarafeti ile sizi etkileyecek olan bu kedi bir o kadar da cesurdur. Hoşuna gitmeyen bir şey olduğu zaman bunu dile getirmekten asla çekinmeyecektir.





    Zekâsı gereği çok meraklı olması da en bilinen karakter özelliklerinden bir tanesidir. Eve ilk geldiği zaman muhtemelen girilmedik delik ve açılmadık çekmece kalmayacaktır.  Yaşadığı coğrafya dolayısıyla sudan oldukça uzak bir yerde yaşayan Ankara kedileri su görünce çekinir ve uzaklaşmaya çalışırlar.

    Ankara kedisi size bir kez alıştığı zaman sonrasında hep sizinle olmak ister. Evin her yerine sizinle beraber gelir ve peşinizden asla ayrılmaz. Birlikte yaşadığı kişiye, özellikle de sahibine gönülden bağlanır ve onunla ömürlük bir dostluk kurar. Duyduğu bu derin sevgiyi o kişiye göstermekten asla çekinmez ve sizden de aynısını bekler. Bu yüzden sevginizi ona sonuna kadar göstermek, Ankara kedileri için en iyisi olacaktır.

    Sizi, sahibi olarak, her davranışınızda destekler ve daima arkanızda durur. Siz ne yaparsanız yapın, nerede olursanız olun, sırf sizinle beraber olmak için yanınızda sabaha kadar durabilir. Böyle bir durumda sevgi yumağı olabilen Ankara kedileri, sevgisini göstermekten çekinmez ve egosunun peşine düşmez. Fakat eğer kendisine yanlış gelen bir şeyler varsa, o an yaptığı her şeyi bırakarak uğrunda yürüdüğü şeye odaklanır. Kimse de onu yolundan çeviremez. Yaptığı tüm eylemlerini büyük bir bilinçle ve ustalıkla yapan Ankara kedisi, çevik ve pratik yapısıyla da tanınmaktadır.




    Ankara kedisinin vücudu ortalama bir boydadır. Diğer kedilere oranla orta büyüklükte bir vücudu vardır da denilebilir. Fakat kedi cinsiyetine göre vücut boyutu da değişebilmektedir. Genellikle erkek Ankara kedileri dişilere oranla daha geniş olabilmektedir. Vücut gövdesi uzun ve incedir. Enine değil fakat boyuna geniş bir kedidir. Omuzları ile kalçaları genellikle aynı boyuttadır. Fakat dışarıdan bakıldığı zaman kalça omuzlara oranla daha büyük görünmektedir. Vücudu genel olarak sağlam ve oldukça kaslıdır diyebiliriz. Kemik ve iskelet yapısı diğer çoğu kediye oranla incedir.

    Büyük ve badem gibi gözlere sahip olan Ankara kedisi çok net bir çift bakışla etrafı güzelce süzmektedir. Yukarı doğru bakan gözleri, hafif de eğimlidir. Fakat göz rengi genel olarak kediden kediye değişebilmektedir. En çok rastlanılan Ankara kedisi göz rengi safir, mavi, yeşil ve zümrüt gibi tonlar olmaktadır. Genel olarak da gözleri yeşil-mavi renklerde ve bu renklerin tonlarında olmaktadır. Fakat bakır, altın gibi farklı ve orijinal renkli Ankara kedileri de tarihte görülmüştür.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder